Klein geld lenen

donderdag 15 juli 2010

Goedkoop geld lenen online

Het aanbod van goedkope leningen is sinds de economische crisis sterk gestegen. Banken durven steeds minder risico te nemen maar aan de ander kant hebben ondernemers en particulieren steeds vaker behoefte aan externe financiering. Het gat dat op deze manier ontstaan is tussen vraag en aanbod wordt gelukkig grotendeels gedicht door talrijke online kredietverstrekkers.

Online geld lenen
Een groot voordeel voor de online kredietverstrekkers is dat ze door hun werkwijze besparen op kosten voor huisvesting en personeel. Daardoor is de consument vaak één of zelfs twee procent goedkoper uit dan met een vergelijkbare lening bij een gewone bank. Dat lijkt weinig, maar op geld lenen van bijvoorbeeld 500 euro betekent dit toch al snel een verschil van enkele tientallen euro´s.

Leningen vergelijken
Het is tegenwoordig erg makkelijk om op internet de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij de meeste online kredietverstrekkers kunt u snel en eenvoudig een offerte aanvragen, waardoor u in een oogopslag kunt zien hoe duur u bij hen uit bent. Bovendien zijn er verschillende websites die verschillende kredietinstellingen met elkaar vergelijken. U vult een aantal gegevens in, zoals het totale bedrag dat u wilt lenen en de gewenste looptijd en u krijgt te zien welke lening het beste bij u past.